ua en ru

Жертвами сьогоднішньої атаки на синагогу в Ізраїлі стали 3 американських равіна та британець

Ізраїль розкрив особи вбитих при нападі на синагогу в Єрусалимі.

Ізраїль розкрив особи вбитих при нападі на синагогу в Єрусалимі. Троє із загиблих мали подвійне американо-ізраїльське громадянство, ще один - британсько-американський, повідомляє Jerusalem Post.

43-річний Ар'є Копинський, 50-річний Кальман Левін і 59-річний Моше Тверський переїхали в Ізраїль з США, а 58-річний Авраам Шмуель Гольдберг був іммігрантом з Великобританії.

Офіційний представник ФБР заявив, що агентство підключиться до розслідування у зв'язку із загибеллю американських громадян.

Напад на синагогу, розташованої в кварталі, населеному ультраортодоксальными юдеями, стався вранці 18 листопада. Двоє палестинців, озброєні холодною та вогнепальною зброєю увірвалися в приміщення під час молитви і відкрили вогонь.

Нападники були вбиті поліцією. За попередніми даними, це місцеві жителі з арабського кварталу Гассан і Удай Абу Джамали. Відповідальність за напад узяло на себе угрупування Народний фронт звільнення Палестини.

За останніми даними, поранення отримали шестеро людей, серед яких два співробітника поліції, сказав представник ізраїльських правоохоронних органів Мікі Розенфельд. Раніше повідомлялося про вісьмох поранених, четверо з яких отримали важкі поранення.

Напад засудили прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, глава Палестинської автономії Махмуд Аббас і держсекретар США Джон Керрі.

Ізраїльська поліція провела облаву в арабському кварталі, звідки були родом нападники і заарештувала дев'ять осіб. За словами Розенфельда, в цьому районі продовжуються обшуки, щоб переконатися в тому, що там не залишилося більше терористів".

Міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю Іцхак Ааронович оголосив після нападу на синагогу про пом'якшення правил носіння зброї для самооборони. Воно торкнеться всіх, хто має дозвіл на носіння зброї, включаючи приватних охоронців і військовослужбовців, які перебувають при виконанні службових обов'язків.