ua en ru

Жертвами нових атак військ Асада і РФ в Ідлібі стали 15 цивільних, - Anadolu

Жертвами нових атак військ Асада і РФ в Ідлібі стали 15 цивільних, - Anadolu Ілюстративне фото (globallookpress.com)

Повідомляється про 8 загиблих цивільних від авіаударів російських військ

У Сирії, в Ідлібській зоні деескалації жертвами атак авіації режиму Башара Асада і ВКС Росії протягом дня 6 лютого стали 15 мирних жителів. Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

Посилаючись на джерела в сирійській опозиції, агентство передає, що внаслідок нальотів російських військових літаків загинули 8 мирних жителів. Також за інформацією Управління цивільної оборони ("Білі каски"), 7 цивільних осіб загинули в результаті обстрілу сухопутних військ і авіації дамаського режиму.

"Загони сил цивільної оборони продовжують проводити розбір завалів. Між тим, Командування Збройних сил Туреччини продовжує перекидання військової техніки в Ідлібську зону деескалації", - передає Anadolu.

Раніше сьогодні колона фур з танками попрямувала з південної турецької провінції Хатай на північний захід Сирії.

Танки перекинуті в район спостережних пунктів ЗС Туреччини в Ідлібі з метою збільшення їх опороспроможності.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації переросли у збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), за роки конфлікту в Сирії стали вимушеними переселенцями 6,6 мільйона людей, ще 5,6 мільйона - біженцями.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Туреччина у четвер, 6 лютого, перекинула 20 танків в сирійську провінцію Ідліб, де триває наступ військ режиму Башара Асада.