ua en ru

Жінки-нардепи з трибуни Ради закликали Тетерука скласти повноваження депутата ВР

Жінки-нардепи з трибуни Ради закликали Тетерука скласти повноваження депутата ВР Фото: Ольга Червакова

Червакова вважає абсурдними заяви про те, що Кужель спровокувала Тетерука на застосування насильства

Депутат Верховної Ради України Ольга Червакова і ряд жінок-нардепів з трибуни Ради закликали депутата від "Народного фронту" Андрія Тетерука скласти свої повноваження через історію з нардепом від "Батьківщини" Олександрою Кужель. Червакова повідомила, що нардепи зареєстрували у ВР дві постанови, одна з яких передбачає позбавлення Тетерука депутатського мандата.

"Друга постанова - це про зняття депутатської недоторканності з депутата Тетерука для того, щоб могло відбутися розслідування абсолютно беземоційно, щоб правоохоронні органи дали свою оцінку того, що сталося", - підкреслила парламентарій.

Вона також вибачилася перед українцями, які стали свідками даної ситуації.

"Я хочу вибачитися перед українськими виборцями, які, на жаль, стали свідками такої мерзенної і жалюгідної поведінки українських парламентаріїв", - додала Червакова.

Крім того, нардеп вважає абсурдними заяви про те, що Олександра Кужель спровокувала Тетерука на застосування насильства.

"Говорити про те, що жінка спровокувала чоловіка вдарити її пляшкою по голові, це все одно, що виправдовувати ґвалтівника, який говорить про те, що його спровокувала дівчина, яка була в короткій спідниці", - сказала Червакова.

Нагадаємо, Тетерук не має наміру здавати депутатський мандат через історію з Кужель.