ua en ru

Дружина Обами розкритикувала Трампа за його висловлювання про жінок

Дружина Обами розкритикувала Трампа за його висловлювання про жінок Фото: Мішель Обама емоційно прокоментувала домагання Трампа до жінок

Перша леді США виголосила свою промову на передвиборній акції на підтримку Гілларі Клінтон

Мішель Обама емоційно розкритикувала кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа за його сексистські висловлювання про жінок. Перша леді виголосила свою промову на передвиборній акції на підтримку Гілларі Клінтон в Манчестері, штат Нью-Гемпшир, передає DW.

"Я не можу припинити думати про це. Це вразило мене до глибини душі так, як я й подумати не могла. І хоча мені нічого не хотілося б більше, ніж удати, що цього не сталося, і перейти до моєї звичайної передвиборчої промови, було б нечесно та лицемірно просто перейти до інших речей, мовби все це було поганим сном. Це не те, що ми можемо ігнорувати", - сказала вона.

"Я не можу повірити, що кажу це: кандидат у президенти Сполучених Штатів вихвалявся сексуальними домаганнями до жінок", - констатувала перша леді.

Коментарі Трампа на оприлюдненому минулого тижня скандальному відео Мішель Обама назвала "шокуючими" та "принизливими". Вона відкинула виправдання мільярдера, що розмова на скандальному відео - лише "балачки в роздягальні", назвавши висловлювання республіканця образою всіх жінок, батьків і громадян Сполучених Штатів.

"Зараз нам усім час встати і сказати: досить. Це треба зупинити просто зараз", - закликала вона.

"Після років зусиль для припинення такого типу насильства, образ і неповаги… ми чуємо ті самі речі під час передвиборної кампанії. Ми тонемо в цьому", - додала перша леді.

При цьому у своїй промові Мішель Обама жодного разу не назвала імені Трампа. Вона говорила про нього виключно як про "кандидата". Цей виступ Обами у США вже назвали одним із найпотужніших після оприлюднення скандального відео 2005 року з сексистськими висловлюваннями Трампа про жінок.

Нагадаємо, раніше дві жінки розповіли ЗМІ про сексуальне насилля з боку мільярдера.