ua en ru

Залізничне сполучення між Росією і Україною перериватися не буде, - РЖД

Залізничне сполучення між Росією і Україною перериватися не буде. Про це повідомив прес-секретар президента компанії РЖД Олександр Пірков

Залізничне сполучення між Росією і Україною перериватися не буде. Про це повідомив прес-секретар президента компанії РЖД Олександр Пірков, повідомляє "Крим-інформ".

"Залізничне сполучення між Росією і Україною, а також рух поїздів до Криму через територію України перериватися не буде", - сказав він.

За словами Піркова, в телеграмі, отриманої від державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця" мова йшла тільки про коригування графіка руху потягів у напрямку Криму.

"Наступного тижня відбудеться засідання погоджувальної комісії, де буде уточнений графік руху", - зазначив прес-секретар.

Пірков підкреслив, що "єдине, що може статися - це збільшення часу в дорозі до Криму через виникнення митних і прикордонних постів".

Раніше "Укрзалізниця" розповсюдила телеграму, в якій українські залізничники інформували про тимчасове призупинення продажу квитків на поїзди до Криму з відправленням після 27 травня. Таке рішення, як пояснили в прес-службі держпідприємства, ухвалене у зв'язку з тим, що "Кримська залізниця" не узгодила розклад руху на 2014-2015 рр. Також, зазначає прес-служба, "є необхідність перегляду графіка рухучерез значне зниження пасажиропотоку та запровадження додаткових зупинок для проведення контрольних операцій".

Про відповідне рішення було поінформовано також Білоруську залізницю.