ua en ru

Залізничники готують проведення всеукраїнського страйку

Вільна профспілка машиністів України обіцяє організувати всеукраїнський страйк залізничників, якщо уряд буде продовжувати "призначати на керівні посади в Укрзалізниці некомпетентних в питаннях залізничного транспорту і таких, що не мають достатнього досвіду роботи осіб". Про це йдеться у зверненні президії Вільної профспілки машиністів України до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка від 4 грудня 2014 р., підписаному головою профспілки Семеном Кариковым.

У зверненні зазначено, що "Укрзалізниця, як і Міністерство інфраструктури, перетворилася в "випробувальний полігон" для амбітних людей, які взагалі не мають уявлення про залізничний транспорт", що, в свою чергу, призводить до хаосу на залізниці, а її фінансовий стан - до банкрутства.

Члени профспілки привели у зверненні кілька прикладів такого некомпетентного керівництва. Зокрема, вони зазначають, що при наявності тягового рухомого складу, обслуговуючого персоналу не виконуються завдання по перевезенню вантажів; штучно створюються умови для збільшення збитковості пасажирських перевезень, а всі "реформування" галузі зводиться до масового скорочення робочих.
При цьому, зазначається у зверненні, збільшується апарат "Укрзалізниці" (наприклад, введено 4 посади директорів; замість 33 управлінь і 2 інспекцій створено 40 департаментів та управлінь і 3 інспекції). Призначаються на керівні посади "некомпетентні особи з незрозумілих для залізничників критеріям".

Тому члени Профспілки звернулися до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням утриматися від таких призначень або готуватися до всеукраїнського страйку залізничників.

У профспілці впевнені, що отримають підтримку з проведення цієї акції з боку Міжнародної федерації транспортників (Лондон) та Європейської федерації транспортників (Брюссель).

Залізничники готують проведення всеукраїнського страйку

Залізничники готують проведення всеукраїнського страйку