ua en ru

Жебрівський заявив про доцільність об’єднання ВЦА Донецької та Луганської областей

Жебрівський заявив про доцільність об’єднання ВЦА Донецької та Луганської областей Фото: Павло Жебрівський (facebook.com/zhebrivskyi)

На думку Жебрівського, очолювати ВЦА має чиновник рівня віце-прем’єра

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив про доцільність об’єднання ВЦА Донецької та Луганської областей. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Тиждень".

"Доцільно було б об’єднати ВЦА Донецької та Луганської областей, і очолювати їх має чиновник рівня віце-прем’єра. Йому мають бути підпорядковані всі місцеві структури, зокрема силові, зрозуміло, за винятком судів і прокуратури", - зазначив Жебрівський.

За його словами, на окупованій території має бути окремий керівник, підпорядкований віце-прем’єру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України відмінила перереєстрацію держадміністрацій, що набули статус ВЦА. Так, Верховна Рада України (ВРУ) прийняла у другому читанні законопроект №3177-д "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності військово-цивільних адміністрацій". Відповідно до тексту законопроекту, районні та обласні державні адміністрації, які набули статусу військово-цивільних адміністрацій, не потребують внесення змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.