ua en ru

Жебрівський заявив про відсутність прогресу в питанні місії ООН на Донбасі

Жебрівський заявив про відсутність прогресу в питанні місії ООН на Донбасі Фото: Павло Жебрівський (facebook.com/zhebrivskyi)

Жебрівський розповів про ситуацію навколо розміщення миротворчої місії

На сьогодні відсутній прогрес у питанні розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Поки, наскільки я знаю, прогресу в тому, щоб миротворці стали на кордоні між Україною і Росією, а також забезпечували порядок у Донецьку, Сніжному, Шахтарську і так далі, поки таких рухів з боку Росії немає", - заявив Жебрівський.

За його словами, якщо миротворці забезпечать контроль над кордоном на сході України, то на Донбасі не буде російських боєприпасів і "Градів".

"Як тільки буде ухвалено рішення про те, що "блакитні каски" з'являться на кордоні, повірте, Путін виведе свої регулярні війська, а найманці розбіжаться, як щури", - припустив Жебрівський.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що у Вашингтона та Росії поки немає спільної позиції по миротворцях на Донбасі.