ua en ru

Жебрівський поскаржився на відсутність конкретних планів дій на місцях

Жебрівський поскаржився на відсутність конкретних планів дій на місцях Фото: Павло Жебрівський

Ключовим завданням для керівників міст та районів Донецької обл. є підготовка стратегічного плану розвитку регіону до 2025 року

Представники місцевої влади не готові бути ініціативними й ефективними лідерами, це призводить до того, що на місцях немає конкретного плану дій. Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"У перші тижні насамперед відбулося формування команди, водночас ближче знайомився з областю. Враження, як це буває, хороші й різні. Приміром, не зрозуміло: як можна працювати без стратегічного плану розвитку Донеччини? А ще велика проблема і навіть біда полягає в тому, що ті, хто нині репрезентують місцеву владу, не готові бути ініціативними й ефективними лідерами. На місцях чомусь немає конкретного плану дій. Через це й доводиться діяти рефлекторно: де заболіло - розбомбили газопровід чи вийшов із ладу водогін - там, даруйте, й почухалися", - зазначив Жебрівський.

Жебрівський повідомив, що наразі ключовим завданням для керівників міст та районів Донецької обл. є підготовка стратегічного плану розвитку регіону до 2025 року.

Також Жебрівський розповів про перші результати своєї роботи. Так, в Авдіївці, де тривалий час не працював жоден банк, всього за тиждень було відкрито відділення Ощадбанку; а потерпілу від обстрілів Мар'їнку оперативно забезпечили електроенергією та газом.

"Позитивні зміни відчули також люди в інших населених пунктах, і кожного наступного дня, тижня і місяця таких зрушень буде більше", - пообіцяв Жебрівський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що раніше Жебрівський розповів про призначення нових місць торгівлі на лінії розмежування в зоні АТО.