ua en ru

Жебрівський ініціює створення ВГА у всіх районах Донецької обл

Жебрівський ініціює створення ВГА у всіх районах Донецької обл Фото: Павло Жебрівський

Відповідне подання Жебрівський направить в Адміністрацію Президента

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський звернувся до Адміністрації Президента України з ініціативою про створення військово-цивільних адміністрацій (ВЦА) в усіх районах на неокупованій території Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДонОДА.

"З метою забезпечення правопорядку і недопущення гуманітарної катастрофи на території області керівництво Донецької обласної військово-цивільної адміністрації пропонує розглянути питання про створення ВГА в Артемівському, Великоновосілківському, Володарському, Добропільському, Костянтинівському, Красноармійському, Олександрівському, Слов'янському, Тельманівському, Ясинуватському районах", - йдеться у поданні Жебрівського в АПУ.

На сьогоднішній день військово-цивільні адміністрації діють в Мар'їнському, Волноваському, Першотравневому районах Донецької області, а також у містах Вугледар, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, села Перемога Мар'їнського району, Комінтерново, Водяне та Заїченко Волноваського району.

Нагадаємо, раніше Жебрівський заявляв, що відновити підконтрольний Україні Донбас можна за два тижні - за умови перекриття кордону з Росією.