ua en ru

Жебрівський готовий стати активним лобістом порту Маріуполя

Жебрівський готовий стати активним лобістом порту Маріуполя Фото: Павло Жебрівський

Глава ОДА ознайомився з робочими потужностями і проблемами морських воріт Маріуполя

Глава Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський пообіцяв максимальне сприяння розвитку морського порту Маріуполя на державному рівні. Про це він заявив під час робочого візиту до міста 15 серпня, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

"Незважаючи на втрати вантажообігу майже в 2,5 рази в порівнянні з довоєнним періодом, порт зберіг свою прибутковість. Приємно, що сьогодні це державне підприємство, яке платить найвищу зарплату в Маріуполі", - зазначив Жебрівський.

За його словами, на прикладі морського порту видно, що держава може бути ефективним власником.

"Ми обговорили перспективи розвитку. Дуже приємно, що у команди є план і бачення. Керівництво порту інвестує в розвиток інфраструктури, оновлення фондів до 60% прибутку. На сьогодні потреби в приватизації немає", - повідомив Жебрівський.

Під час візиту на підприємство голова ОДА ознайомився з робочими потужностями і проблемами морських воріт Маріуполя.

"Є питання по перевалці зернової та олійної групи. Майже повністю втрачено вантажопотік вугілля. Ми обговорили з директором порту Олександром Олійником можливість переведення з Одеси частини контейнерних перевезень в Донецьку область, щоб забезпечувати товарами народного споживання Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, Запорізьку області. Є питання обміління акваторії порту. Рік тому звідси на Одесу забрали спеціальне судно, яке поглиблює дно. Будемо працювати над його поверненням", - підкреслив Жебрівський.

"В цілому, ми домовилися, що, як тільки буде готовий бізнес-план, я буду кращим лобістом морського порту Маріуполя перед міністерством інфраструктури, щоб допомогти з інвестиціями", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що батальйон "Донбас" повертається під Маріуполь.