ua en ru

Спека в Україні протримається ще два дні і зміниться дощами, - Кульбіда

Спека в Україні протримається ще два дні, потім зміниться похолоданням і дощами з шквальними поривами вітру. Про це під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда, повідомляє прес-служба МНС.

"Спека з температурою 30-37 градусів протримається в період з 9 по 10 липня, тобто ще в найближчі два дні... Потім, починаючи з західних областей, 11 (липня), а 12 липня і на півночі України варто очікувати зниження температурного режиму, максимальної температури до 23-28 градусів. 13 липня це зниження охопить центральну частину України, а високі температури 30-35 градусів залишаться на сході і півдні України. Проте вже 14 липня варто очікувати слабшання спеки до 23-28 градусів у південних і східних регіонах", - зазначив Кульбіда.

За його словами, 15-20 липня на території України має зберегтися помірний температурний режим, і в окремі дні пройдуть грозові дощі.

"Що стосується опадів, опади почалися вже сьогодні на заході України, на крайньому заході, де протягом сьогоднішнього дня вони поширяться до території Житомирської та Хмельницької областей. Тобто, західна частина України буде в опадах... зливового характеру, з грозами, місцями градом, шквалами", - сказав Кульбіда.

10-12 липня, за його словами, в східних і південних областях опадів не очікується, однак в інших регіонах всюди пройдуть грозові дощі, "причому дуже різної інтенсивності".

13 липня зона опадів пошириться на схід і частково на центр, а також на південний регіон. "У цей час вже чекаємо припинення опадів у західних та північних областях України", - додав Кульбіда. Таким чином, протягом 14-16 липня територія України здебільшого буде без опадів, лише 15 (липня) - на півночі, а 16 - у Прикарпатті слід очікувати короткочасних грозових дощів".

Нагадаємо, раніше Кульбіда заявив, що переміщення з Росії в Україну інтенсивних злив побоюватися не варто.