ua en ru

Ж.Усенко-Чорна: В Україні станом на 13:17 відкрилися майже всі виборчі дільниці.

В Україні станом на 13:17 відкрилися майже всі виборчі дільниці. Про це на брифінгу заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона зазначила, що нинішня явка виборців на дільниці в порівняння з минулими виборами Президента України є нижчою. У 2004 р. станом на 11:00 явка виборців була близько 20%, а в 1999 р. близько 30%. Кількість голосуючих на дому, за її словами, не перевищує 3,15%.

Вона додала, що до бази Держреєстру виборців ЦВК внесла позначку про постійну нездатність пересуватися і як наслідок неспроможність голосувати на виборчій дільниці 752 тис. громадян.

Вона також зазначила, що станом на 12:00 в Білій Церкві не працювали виборчі дільниці №101 та №76. У зв'язку з тим, що в останній момент кандидати в Президенти України змінили своїх представників в цих комісіях.

Ж.Усенко-Чорна повідомила, що в м.Смілянське Черкаської обл. в одній з ДВК сталася пожежа. «Проте вже надане нове приміщення. Під час пожежі ні члени ДВК, ні папери не постраждали», - сказала вона.