ua en ru

Зерновий ринок України потребує 17 млрд дол. інвестицій, - глава профільної асоціації

Інфраструктура зернового ринку України, на тлі збільшення обсягів виробництва та експорту зерна, потребує вдосконалення і оновлення, для чого необхідні інвестиції в розмірі близько 17,7 млрд дол. Про це заявив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко, передає прес-служба асоціації.

"Зокрема, для реконструкції та будівництва внутрішніх елеваторів, що відповідають сучасним вимогам ринку, загальною місткістю близько 47,3 млн тонн, необхідно залучення інвестицій у розмірі 8,5 млрд дол.", - уточнив він.

Крім того, за його оцінкою, будівництво портових терміналів, що вже заплановано великими торговельними компаніями, вимагатиме ще близько 7 млрд дол., що дозволить забезпечити приріст річної потужності перевалки українського зерна на 28 млн тонн.

"Ще одним важливим питанням розвитку інфраструктури є будівництво та закупівля вагонів-зерновозів, дефіцит яких до 2020 р. може скласти 18,8 тис. од., Це потребуватиме інвестицій на відновлення рухомого складу на рівні 1,5 млрд дол.", - додав Клименко.

Нагадаємо, падіння світових цін на зерно спровокувало перевиробництво.