ua en ru

Зеркаль назвала пріоритетом проведення виборів відповідно до стандартів ОБСЄ

Зеркаль назвала пріоритетом проведення виборів відповідно до стандартів ОБСЄ Фото: Олена Зеркаль (mfa.gov.ua/)

Зеркаль взяла участь у засіданні посадових осіб зовнішньополітичної ініціативи "Східне партнерство"

Заступник міністра з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що проведення чесних і демократичних виборів в 2019 році відповідно до стандартів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) є пріоритетом для України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ.

Повідомляється, що Зеркаль взяла участь у засіданні старших посадових осіб зовнішньополітичної ініціативи ЄС "Східне партнерство" (СП) в Брюсселі.

У ході засідання вона зазначила необхідність інтенсифікації співробітництва в рамках СП, спрямованого на протидію гібридним загрозам, з метою створення безпечного середовища для майбутніх виборів. За її словами, проведення чесних і демократичних виборів в 2019 році відповідно до стандартів ОБСЄ є пріоритетом для України.

Також Зеркаль зазначила, що відданість України своїм зобов'язанням було підтверджено і сьогодні шляхом ухвалення Верховною радою закону "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей".

Нагадаємо, сьогодні, 4 жовтня 2018 року, депутати Верховної ради України підтримали прийняття за основу і в цілому законопроекту №9153 про пролонгацію закону про особливий статус Донбасу. Продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей підтримали 245 нардепів.

Продовживши дію закону про особливий статус Донбасу, Україна довела відданість мінськими угодами. ЄС очікує, що Росія виконає свою частину зобов'язань, заявили в ЄС.