ua en ru

Землетрус у Непалі кардинально змінив ландшафт місцевості, - екологи

Землетрус у Непалі кардинально змінив ландшафт місцевості, - екологи Фото: землетрус у Непалі

Сотні жителів Непалу залишилися без домівок

Жителі передгірних районів Евересту на сході Непалу стверджують, що землетрус, що стався в квітні 2015 р., істотно змінив ландшафт Евересту, зокрема в землі і льодовиках з'явилися тріщини. Про це повідомляє російська служба ВВС.

"Кілька днів тому сотні людей були змушені покинути свої будинки, коли вийшло з берегів льодовикове озеро", - йдеться в повідомленні.

Місцеві екологи висловлюють побоювання, що зміни в ландшафті і підвищення температури льодовикового озера, що були викликані семибальним землетрусом, можуть почати затоплювати прилеглі райони.

Нагадаємо, землетрус стався 25 квітня 2015 р. у Непалі, з епіцентром в 82 км на північ від Катманду. Внаслідок потужних поштовхів загинуло більше 8,3 тис. осіб. Крім того, землетрус зруйнував безліч будівель в Катманду, а також зменшило висоту найвищої вершини Землі на 2,54 см. 12 травня 2015 р. відбувся ще один землетрус між Катманду й Еверестом, який забрав життя 136 осіб. В цілому в результаті землетрусу в Непалі кількість загиблих досягає майже 8,5 тис.