ua en ru

Після землетрусу в Індонезії більш як тисяча людей можуть залишатися під завалами

Після землетрусу в Індонезії більш як тисяча людей можуть залишатися під завалами Фото: наслідки землетрусу і цунамі в Індонезії (twitter.com/UkrZaKordonom)

У п'ятницю закінчується попередній термін проведення рятувальних операцій

В Індонезії після землетрусу і цунамі під завалами можуть залишатися близько однієї тисячі осіб. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані агентства AFP.

Також зазначається, що кількість жертв може різко зрости.

"Можливо, понад 1000 людей не знайдено", - заявив представник служби порятунку в Індонезії Юсуф Латіф.

Вказано, що рятувальники продовжують шукати вцілілих під завалами будівель людей. Уже багато днів їм не вдається знайти під руїнами живих. Також зазначається, що у п'ятницю закінчується попередній термін проведення рятувальних операцій.

Крім того, в ООН повідомляють про майже 200 тисяч людей, які потребують гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, в Індонезії у результаті серії землетрусів із подальшим цунамі і виверженням вулкану, за останніми даними, загинули щонайменше 1558 осіб. Згідно з останніми даними, в результаті стихійного лиха постраждали більше 2549 чоловік, 113 пропали без вісти. До того ж припускалося, що понад 150 людей ще залишаються під завалами.

Як писало РБК-Україна раніше, 28 вересня 2018 року в Індонезії стався землетрус, магнітуда якого склала 7,5. На острові Сулавесі зруйновані тисячі житлових будинків, лікарень, готелів та інших будівель.

ООН виділила Індонезії 15 млн доларів для ліквідації наслідків цунамі і землетрусу. Глава ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок заявляв, що уряд Індонезії вже має досвід і хороше оснащення для боротьби з наслідками від стихійних лих.