ua en ru

Землетрус у Південній Кореї: постраждали майже 60 людей

Землетрус у Південній Кореї: постраждали майже 60 людей Фото: землетрус у Південній Кореї (youtube.com-ARIRANG NEWS)

Ще сотні залишилися без домівок

Станом на четвер, 16 листопада, 57 людей отримали поранення у результаті землетрусу у Південній Кореї. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ і безпеки країни, пише ABC News.

1536 людей змушені були покинути свої домівки. Наразі повідомлень про загиблих не поступало.

Землетрус магнітудою 5.4 бали був другим за потужністю протягом останніх десятиліть. Він пошкодив інфраструктуру Південної Кореї: пошкоджено чи знищено понад тисячу будинків, понівечено автомобілі, а також були виявлені тріщини та інші пошкодження на військових об'єктах, мостах, портових спорудах та об'єктах водопостачання. Фото показують зруйновані стіни, пошкоджені автівки, розбиті вікна і тріщини в будівлях.

Землетрус також змусив міністерство освіти відкласти вступні іспити до університетів на один тиждень, тому що у деяких будинках, обраних для їх проведення, з'явилися тріщини, а студенти з південно-східного регіону були евакуйовані зі своїх будинків і скаржилися на занепокоєння.

Щорічний тест є значною національною подією у Південній Кореї, де дипломи кращих коледжів часто гарантують кращі робочі місця.

Нагадаємо, 15 листопада у Південній Кореї стався землетрус у 6 кілометрах від порту Пхохан.