ua en ru

Землетрус і цунамі в Індонезії: кількість жертв перевищила 380

Землетрус і цунамі в Індонезії: кількість жертв перевищила 380

Дані про кількість жертв не остаточні

Кількість жертв землетрусу і цунамі в Індонезії на сьогодні, 29 вересня, становить вже 384 людини. Про це повідомили влада острова Сулавесі, де відбулися стихійні лиха, передає Reuters.

Відзначається, що дані не остаточні, оскільки пошуково-рятувальна операція триває. Зараз відомо, що більшість загиблих готувалися на пляжі до міського фестивалю.

За даними Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих (BNPB), вижили ті люди, які зуміли вилізти на дерева на висоту більше шести метрів.

"Коли вчора виникла загроза цунамі, люди все ще займалися своїми справами на пляжі і не одразу втекли, вони загинули", - сказав представник BNPB Сутопо Нугрохо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті землетрусу і цунамі на індоезійському острові Сулавесі загинули щонайменше 48 людей.

Після землетрусу магнітудою 6,1, яке відбулося 28 вересня, виникла низка афтершоків - були зафіксовані поштовхи магнітудою 7,5. Землетрус викликав цунамі - хвилі піднялися на висоту до трьох метрів. Користувачі Інтернету почали публікувати відео цунамі в Індонезії.