ua en ru

Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 6,1

Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 6,1 Ілюстративне фото (vycherpno.ck.ua)

Інформації про постраждалих внаслідок землетрусу в Індонезії не надходило

Землетрус магнітудою 6,1 стався біля берегів Індонезії в п'ятницю, 28 вересня. Про це повідомляє Геологічна служба США, передає Reuters.

Наголошується, що підземні поштовхи зафіксовані на глибині 18,1 км в районі півострова Мінахаса.

На даний момент інформації про постраждалих внаслідок землетрусу не надходило.

Індонезія розташована на Тихоокеанському вулканічному вогняному кільці і регулярно потрапляє під землетруси. У 2004 році цунамі в Індійському океані вбило 226 000 людей в 13 країнах, у тому числі понад 120 000 осіб в Індонезії.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 6,4 стався в неділю, 23 вересня, біля острова Гуам у Тихому океані. Епіцентр підземних поштовхів знаходився за 207 км в південно-східній стороні від населеного пункту Дедедо. Вогнище землетрусу залягало на глибині 10 км. Інформації про наслідки підземних поштовхів не надходило.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Туреччині в провінції Анталья стався землетрус магнітудою 5,2. Епіцентр знаходився на глибині 60 км в 103 км на південь від Анталії.

Потужний землетрус магнітудою 6,7 стався в ніч на 6 вересня на японському острові Хоккайдо. Його епіцентр знаходився в районі Ібура, ядро поштовхів залягало на глибині 37 км. Кількість загиблих від сильного землетрусу в північній Японії зросла до 44.