ua en ru

Землетрус на кордоні Ірану та Іраку: кількість жертв перевищила 450 осіб

Землетрус на кордоні Ірану та Іраку: кількість жертв перевищила 450 осіб Фото: землетрус (Twitter/JccKrg)

Тисячі людей опинилися на вулиці

У найбільш смертоносному за останнє десятиліття землетрусі у Ірані загинуло понад 450 людей, тисячі опинилися на вулиці. Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеве телебачення.

Група порятунку проводила пошукові операції десятків людей, що потрапили під уламки зруйнованих будинків у містах і селах гірського району західної провінції Керманшах, що межує з Іраком.

Іранський англомовний телеканал Press TV повідомив, що понад 450 осіб загинули, 7 тисяч - отримали поранення, коли землетрус магнітудою 7,3 бала вразив країну в неділю, 12 листопада. Місцеві чиновники очікували, що число загиблих зросте, коли пошуково-рятувальні команди досягнуть віддалених районів Ірану.

Землетрус відчувався в декількох провінціях Ірану, але найбільше вразив провінцію Керманшах. Понад 300 людей загинуло в окрузі Сарпол-е-Захаб у цій провінції, приблизно в 15 км (10 милях) від кордону Іраку.

За повідомленнями іранських ЗМІ, постраждали щонайменше 14 провінцій Ірану.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,3 бала обрушився на регіон в неділю, 12 листопада. Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України повідомив, що українців серед постраждалих немає.