ua en ru

Землетрус у Чилі: хвилі цунамі досягли берегів Японії

Землетрус у Чилі: хвилі цунамі досягли берегів Японії Фото (Keyodo): наслідки чилійської стихії у Японії

Японське метеорологічне агентство розповіло про наслідки природного катаклізму біля берегів Чилі

Невеликі хвилі цунамі до 40 см заввишки досягли північного і північно-східного узбережжя Японії рано вранці у п'ятницю, 18 вересня, наступного дня після потужного землетрусу біля берегів Чилі, повідомляє з посиланням на Японське метеорологічне агентство Keyodo.

Як зазначається, хвилю заввишки в 40 см спостерігали в порту Куджи в північно-східній префектурі Івате, біля берегів інших районів північно-східної та східної Японії були зафіксовані хвилі заввишки 10-20 см.

Раніше метеорологи попереджали про ймовірність цунамі із хвилями до 1 м на східних берегах Хоккайдо і Тохоку Канто, а також у прибережних районах на сході Японії з 5:30 до 6:00 за місцевим часом (23:30-00:00 за київським часом).

За даними Геологічної служби США, напередодні біля узбережжя Чилі стався ще один землетрус, цього разу магнітудою 5,1. Це трапилося ввечері 17 вересня, о 19.39 за місцевим часом (1:39 за київським часом 18 вересня).

Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 70 кілометрах на північний схід від міста Овальє у провінції Лимарі. Осередок землетрусу залягав на глибині 21,3 кілометра. Повідомлень про руйнування і жертви не надходило.

Нагадаємо, в ніч на 17 вересня біля узбережжя Чилі стався потужний землетрус магнітудою 8,3 за шкалою Ріхтера. Чилійська влада відразу після землетрусу оголосила про загрозу цунамі.