ua en ru

Земельні аукціони можуть бути розблоковані до прийняття закону про ринок землі, - Держземагентство

Земельні аукціони можуть бути розблоковані ще до прийняття закону про ринок землі. Про це сказав під час конференції "Агробізнес: ринок сільськогосподарських земель" в рамках 12-ї національної спеціалізованої виставки "Україна аграрна 2012" голова Держземагентства України Сергій Тимченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уже зараз ми ведемо спільну роботу з народним депутатом Григорієм Калєтніком, головою аграрного комітету у ВРУ. Ми готуємо спільний законопроект за його авторством, який розблокує земельні торги та аукціони, не чекаючи прийняття закону про ринок землі", - сказав Тимченко.

Нагадаємо, раніше Григорій Калетник заявляв, що з прийняттям закону про ринок землі, землі несільськогосподарського призначення будуть продаватися на аукціонах. Як раніше заявляв голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин, парламент не розглядатиме проект закону про ринок земель на поточній, 10 сесії.

Відзначимо, законопроект №9001-д "Про ринок землі" народні депутати прийняли в першому читанні 9 грудня 2011 р. Документом передбачається купівля-продаж земель сільськогосподарського призначення з 2013 р. 27 грудня Верховна Рада продовжила мораторій на купівлю-продаж с/г земель до 1 січня 2013 р.