ua en ru

З прийняттям закону про ринок землі, землі несільськогосподарського призначення будуть продаватися на аукціонах, - Калетник

Прийняття закону про ринок землі передбачає, що землі несільськогосподарського призначення, що перебувають під нерухомістю, будівництвом і підприємствами будуть продаватися на аукціонах. Про це на брифінгу заявив головою комітету Верховної Ради України (ВР) з питань агарної політики та земельних відносин Григорій Калетник.

За словами Калетника законопроект про ринок землі, в разі його прийняття передбачає внести зміни в ті закони, які регулють питання накладення мораторію на продаж землі і таким чином переносяться введення в дію ринку землі на 2013 р.
"Ми розблокували трьохрічну історію з несільськогосподарськими землями, в результаті якої у нас зупинився приплив багатьох інвестицій. Через відсутність живого механізму проведення аукціонів було законсервовано "рух "земель несільськогосподарського призначення. Це ті землі, які знаходяться під підприємствами, під нерухомістю, під будівництвом новітніх підприємств ... З дати прийняття закону про ринок земель землі несільськогосподарського призначення, будуть продаватися на аукціонах ", - сказав Калєтнік.