ua en ru

Зеленський отримав доступ до закритих матеріалів справи Шеремета

Зеленський отримав доступ до закритих матеріалів справи Шеремета Фото: Зеленський отримав доступ до закритих матеріалів справи Шеремета (Віталій Носач / РБК-Україна)

Президент отримав доступ від слідчих у справі

Президент України Володимир Зеленський отримав доступ до закритих матеріалів кримінальної справи про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це повідомив глава Національної поліції Сергій Князєв у ході спільного з президентом брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

На початку брифінгу Зеленський зазначив, що бажає покарання винних найближчим часом.

"Я ініціював термінову зустріч з приводу вбивства Павла Шеремета. Я хочу, щоб ми заслухали всі деталі і зрозуміли, які в нас є шанси терміново, найближчим часом. Я хочу, щоб найближчим часом всі ці люди (винні у вбивствах, - ред.) були покарані. Ми хочемо отримати всю інформацію, яка у нас є, і допомогти вирішенню цього питання", - заявив Зеленський.

Так, Князєв доповість про дані з обмеженим доступом главі держави в закритому режимі.

"23 липня отримав дозвіл слідчого на розголошення відомостей досудового розслідування у певному обсязі. Главу Нацполіціі делегували на розголошення даних президенту України Володимиру Зеленському та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Якщо ви приймаєте мою доповідь, я готовий доповісти все в закритому форматі", - заявив Князєв і додав, що це інформація з обмеженим доступом.

Після цього Зеленський оголосив перерву і заявив, що брифінг правоохоронців у справі Шеремета продовжиться після того, як він ознайомиться з цими матеріалами.

Нагадаємо, раніше Князєв заявив, що передчасно називати причетних до вбивства журналіста Павла Шеремета. За його словами, злочин після трьох років розслідування залишається нерозкритим.

Як писало РБК-Україна, президент Володимир Зеленський запросив керівників силових відомств на засідання з приводу результатів розслідування вбивства Шеремета.

Відзначимо, в ОБСЄ і посольстві США закликали українських правоохоронців завершити розслідування вбивства журналіста. За словами представника Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра, нерозкриття справи про вбивство Шеремета впливає на свободу слова і безпеку журналістів в Україні, а також породжує нові подібні злочини.