ua en ru

Президент підтримав створення меморіалу Голокосту "Бабин Яр"

Президент підтримав створення меморіалу Голокосту "Бабин Яр" Фото: Володимир Зеленський (president.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Зеленський підкреслив, що його створення є дуже важливим для України

Президент Володимир Зеленський підтримав створення меморіалу Голокосту "Бабин Яр". Він підкреслив важливість вшанування пам’яті жертв Голокосту в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Вказано, що глава держави провів відеоконференцію з членами наглядової ради фонду "Меморіал Голокосту "Бабин Яр".

"Створення меморіалу дуже важливе для нашої країни. В її історії було багато трагічних сторінок. Однак ми маємо пам’ятати про них, розповідати своїм наступним поколінням... Дуже хочеться, щоб цей проект було втілено в життя, і ми разом з вами збудували історію", - сказав президент.

Крім того, до складу наглядової ради був долучений перший президент України (1991-1994 роки) Леонід Кравчук. Він наголосив, що майбутній меморіал має бути об’єктивно правдивим, чесним і гуманним.

Учасники зустрічі обговорили подальшу взаємодію в межах проекту, а також координацію сторін під час підготовки до 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру.

Нагадаємо, у березні 2018 року міська влада підписала з керівниками профільних державних структур Меморандум про співпрацю у створенні на території Києва Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр".

У червні в інтерв'ю РБК-Україна посол Ізраїлю Йоель Ліон заявив, що за міжнародним визначенням в Україні є підйом антисемітизму.