ua en ru

Під Радою проходить масштабний мітинг активістів "Азова"

Під Радою проходить масштабний мітинг активістів "Азова" Фото: марш "Азова" в Києві

На вулиці Грушевського перекрито рух автотранспорту

Представники полку "Азов" і активісти провели ходу по центру Києва і влаштували масштабний мітинг біля стін Верховної Ради України (ВРУ). Про це повідомляє "112 Україна".

Так, народний депутат і перший комбат "Азова" Андрій Білецький заявив, що учасників маршу близько 10 тисяч. На вулиці Грушевського перекрито рух автотранспорту. Також пікетувальники використовують димові шашки та іншу піротехнічну продукцію.


у марші "Азова" у Києві беруть участь близько 10 тисяч осібФото: у марші "Азова" в Києві беруть участь близько 10 тисяч осіб

Марш "Азова" проходить під гаслом "Вимоги нації - ні капітуляції". Зокрема, представники "Азова" виступають проти проведення виборів на Донбасі "за російським сценарієм".

на Грушевського перекрито рух автотранспортуФото: на Грушевського перекрито рух автотранспорту

У свою чергу в прес-службі Нацполиции повідомляють, що учасники маршу "Азова" палять димові шашки і використовують піротехнічну продукцію.

Фото: учасники акції використовують димові шашки та іншу піротехнічну продукцію

Фото: учасники акції використовують димові шашки та іншу піротехнічну продукцію
"Азов" виступає проти проведення виборів на Донбасі "за російським сценарієм"Фото:"Азов" виступає проти проведення виборів на Донбасі "за російським сценарієм"

Зазначимо, раніше повідомлялося, що РФ наполягає на амністію бойовиків для проведення виборів на Донбасі.

"Розглядаючи питання про проведення виборів (на Донбасі, - ред.) як пріоритет, ми водночас зобов'язані просуватися вперед у досягненні інших цілей мінського процесу. Цілком очевидно, зокрема, що голосування неможливо проводити без проведення амністії", - заявив представник Росії в тристоронньої контактної групи Борис Гризлов.

Крім того, за словами заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд, Америка не визнає проведення місцевих виборів на Донбасі, якщо вони не будуть проходити згідно з домовленостями мінським.

"Ми, як і ніхто інший в міжнародному співтоваристві, не визнаємо ніяких результатів виборів на Донбасі, проведених поза мінських угод", - сказала Нуланд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівник громадської організації "Громадянський корпус Азов-Крим" Станіслав Краснов, який перебуває під вартою, заявив про припинення голодування.