ua en ru

Під будівлю Ради принесли шибеницю і "мішки з трупами"

Під будівлю Ради принесли шибеницю і "мішки з трупами" Фото: ВРУ

Під будівлею парламенту зібралося близько 250 осіб

Сьогодні вранці, 16 травня 2017 року, активісти встановили шибеницю під стінами Верховної Ради України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Таким чином учасники акції хочуть закликати нардепів проголосувати за законопроект про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і підстав закриття кримінального провадження (№6220).

Поруч також проходить акція на підтримку посилення покарань за порушення правил дорожнього руху. Активісти розклали 10 чорних мішків, які нагадують трупи людей, для того, щоб продемонструвати, скільки людей щодня гине внаслідок аварій в Україні.

Одночасно, під Радою відбувається кілька невеликих мітингів політсил "Громадянська позиція" і "Хвиля". Усього біля будівлі парламенту зібралося близько 200-250 чоловік.

altaltaltaltaltalt

Фото: акції під Радою (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 15 травня 2017 року в Києві під Верховною Радою України пройшов мітинг "рожевих страусів". Люди прийшли протестувати проти затягування процесу оновлення складу Виборчої комісії.