ua en ru

Будівля Харківської ОДА досі перебуває під контролем проросійських активістів

У приміщенні багато міліції, яка стоїть на сходах. Працівників адміністрації за перепустками пропускають безперешкодно.

У будівлі Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) продовжують перебувати проросійськи налаштовані активісти, які вчора взяли приміщення штурмом. Кілька десятків людей вільно ходять на першому поверсі, повідомляє "Радіо Свобода".

У приміщенні багато міліції, яка стоїть на сходах. Працівників адміністрації за перепустками пропускають безперешкодно.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook написав, що будівлю Харківської ОДА повністю звільнили від сепаратистів: "Харків. Будівля ОДА повністю звільнена від сепаратистів. Розпочався робочий процес".

Як заявив сьогодні на відкритті засідання Кабміну прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, ситуація в Харківській області вже дещо стабілізувалася.

У прокуратурі Харкова також заявили, що зараз обладміністрація працює у штатному режимі. У відомстві кажуть, що за фактом захоплення Харківської облдержадміністрації відкрили кримінальне провадження за статтею "масові заворушення".

Крім того, міліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки під час проросійських мітингів у Харкові.

Нагадаємо, проросійськи налаштовані сили в Харкові напередодні здійснили захоплення будівлі облдержадміністрації. Активісти провели у приміщенні всю ніч і закликали однодумців приходити на допомогу.