ua en ru

Зайцевій та Дронову продовжили утримання під вартою

Зайцевій та Дронову продовжили утримання під вартою Фото: Олена Зайцева (УНІАН)

Підозрюваним у скоєнні смертельної аварії 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській продовжили арешт до 16 листопада

Київський районний суд Харкова сьогодні, 18 вересня, продовжив термін утримання під вартою Геннадію Дронову і Олені Зайцевій, підозрюваним у скоєнні смертельної аварії, яка сталася 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській, на 60 днів. Про це повідомляє місцеве видання 057.ua.

Повідомляється, що Зайцева і Дронов будуть перебувати під вартою до 16 листопада.

Зазначимо, що захист Дронова просив змінити запобіжний захід на домашній арешт з носіння електронного браслета. Дронов теж просив про зміну запобіжного заходу для того, щоб мати можливість бачитися з 81-річною матір'ю.

"У мене стара мати, їй 81 рік, вона погано пересувається. Я їй відмовляв у побаченні, бо вона погано ходить. Я сам прийшов на засідання, не намагаюся ховатися. Я не хочу підводити суспільство", - каже підсудний.

Крім того, про домашній арешт просили адвокати Зайцевої, щоб вона могла лікуватися.

Ключова підозрювана лікар Олена Федірко, яка брала аналізи у Зайцевої, на судовому засіданні не з'явилася.

Таким чином, прокуратура не змінила свою позицію.

"Ми наполягаємо на продовженні тримання під вартою. Є ризики. По-перше, це тяжкий злочин. Є можливість переховуватися від слідства. Є ризик вчинення іншого злочину", - зазначила прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, всі матеріали вивчені і свідки допитані. Далі буде допит обвинуваченого, якщо він захоче говорити. Потім будуть дебати і вирок. Наступне засідання відбудеться 2 жовтня.

Нагадаємо, раніше в Центрі психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю Міністерства охорони здоров'я України підтвердили, що Зайцева, яка була за кермом автомобіля, який наїхав на групу людей на пішохідному переході в Харкові, під час ДТП була в стані наркотичного сп'яніння.