ua en ru

ОБ заявляє про нічний обшук у депутата Одеської міськради

ОБ заявляє про нічний обшук у депутата Одеської міськради ОБ заявляє про нічний обшук у депутата Одеської міськради

Минулої ночі прокуратура влаштувала обшук у депутата Одеської міськради від партії "Опозиційний блок" Олександра Орлова, а сьогодні вночі намагалася влаштувати йому допит. Про це йдеться в заяві "Опозиційного блоку", опублікованій на офіційному сайті партії.

Крім того, наголошується в заяві, в Києві "радикали погрожують спалити офіс" Печерської організації "Опозиційного блоку" і фізично знищити його співробітників.

"Ми вимагаємо від влади зупинити кампанію зі знищення опозиції в Україні. В останні тижні ця кампанія набула рис спланованої операції, в якій одночасно задіяні силові структури і радикальні бойовики. "Опозиційний блок" звертається до політиків демократичних країн світу та міжнародних організацій з закликом дати оцінку фактам переслідування опозиції в Україні", - йдеться в заяві.

У партії вважають, що "боротьба з інакомисленням" в країні триває вже два з половиною роки. "Вона стала системною після того, як "Опозиційний блок" вийшов на перше місце в соціологічних опитуваннях", - заявили в прес-службі.

Повідомляється, що минулої ночі прокуратура влаштувала обшук у екс-заступника голови Одеської обласної держадміністрації, депутата міськради від "Опозиційного блоку" Олександра Орлова.

"Сьогодні вночі його намагалися доставити для допиту в прокуратуру. Нічні обшуки і допити мають одну мету: "вибити" свідчення на лідера одеської організації нашої партії Миколу Скорика. Причому робиться це прискореними темпами – до приїзду в Одесу генпрокурора, є одним з головних ініціаторів переслідування опозиції. Вчора в офіс Печерської районної організації столичного "Опозиційного блоку" увірвалися радикали, які представилися "Правим сектором". Вони вимагали закрити районне представництво нашої партії, погрожуючи спалити офіс і фізично знищити його співробітників", - зазначили в заяві.

Наголошується, що вранці 15 вересня силовики влаштували обшук в квартирі народного депутата Михайла Добкіна. "В той же день бойовики "Правого сектора" і "Азова" захопили зал засідань Білгород-Дністровської міськради Одеської області, в якому проходило пленарне засідання", - йдеться в заяві.

Крім того, повідомляється, що в серпні правоохоронні органи влаштували обшуки в офісах, які належать опозиційному політику Вілену Шатворяну. У липні обшуки проходили на підприємствах, що належать народному депутату від ОБ Вадиму Новинському. Тоді ж у Сєвєродонецьку Луганської області був побитий голова виборчої комісії Євген Байрамов, який представляв партію.

"Все це відбувається на тлі постійних погроз арешту представників опозиції. Очолює цю кампанію політичних переслідувань генпрокурор Юрій Луценко, який погрожує розправою народному депутату Вадиму Новинському і іншим представникам "Опозиційного блоку", - йдеться в заяві.