ua en ru

За заявами НАЗК поліція порушила справи щодо 16 політичних партій

За заявами НАЗК поліція порушила справи щодо 16 політичних партій Фото: Наталія Корчак (facebook.com/korchaknatalya)

Співробітниками НАЗК в органи Національної поліції було надіслано 25 заяв про вчинення правопорушень

За заявами Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) поліція порушила справи щодо 16 політичних партій. Про це у Facebook повідомила глава НАЗК Наталія Корчак.

"Наразі ситуація є такою. Департаментом з питань запобігання політичній корупції НАЗК в органи Національної поліції було надіслано 25 заяв про вчинення правопорушень. Було розпочато кримінальні провадження, про що було повідомлено НАЗК, щодо 16 політичних партій", - написала вона.

Як зазначила Корчак, кримінальні справи розпочаті за фактами вчинення правопорушень, передбачених частиною першою ст. 159-1 (Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації, агітації з всеукраїнського або місцевого референдуму) Кримінального кодексу України.

Так, справи порушено щодо таких партій як: "Аграрна партія України", "Всеукраїнське об’єднання "Свобода", "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", "Власна сила", "Зелені", "Наш край", "Народний рух України", "Нова політика", "Комуністична партія України",
"Партія сильної влади", "Самоврядна українська держава", "Партія вільних демократів", "Політичне об’єднання "Пряма дія", "Патріотична партія України", "Партія "Національно-демократичне об’єднання "Україна", "Українська партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю".

Вчора в ході дискусії "Політичні фінанси. Проблеми та перспективи реформування" в Укрінформі чимало розмов велося довкол...

Опубліковано Корчак Наталією 10 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК виявило порушення у декларації депутата Верховної Ради України (депутатська група "Воля народу") Олеся Довгого за 2015 рік.