ua en ru

НАЗК знайшло порушення у е-декларації нардепа Довгого

НАЗК знайшло порушення у е-декларації нардепа Довгого Фото: Олесь Довгий

Нардеп не зазначив у розділі "Об'єкти нерухомості" відомості про квартиру в Києві, якою користується його дружина

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення у декларації депутата Верховної Ради України (депутатська група "Воля народу") Олеся Довгого за 2015 рік. Про це свідчить рішення НАЗК №895 від 5 жовтня 2017 року.

Вказано, що парламентар не зазначив у розділі "Об'єкти нерухомості" відомості про квартиру в Києві, якою користується його дружина і яка є фактичним місцем проживання нардепа.

Причому Довгий пояснив, що у власності дружини в 2015 році не було ніякої нерухомості.

Крім того, відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухомість, відомості про об'єкти нерухомості, які належать дружині на праві приватної власності, включаючи спільну власність, відсутні.

У рішенні наголошується, що, не вказавши майно, яке було у користуванні дружини, депутат ВР не виконав вимоги п. 2 ч. 1 ст. 46 закону "Про запобігання корупції".

Разом з тим агентство не виявило порушень у е-декларації нардепа у частині точності оцінки задекларованих активів. Також не виявлено конфлікту інтересів і фактів незаконного збагачення. При цьому підкреслюється, що Довгий повинен подати декларацію з достовірними даними.

Нагадаємо, прокуратура підозрює депутата Верховної Ради України (група "Воля народу") Олеся Довгого у зловживанні владою.