ua en ru

Заяви українських політиків по Берегово "нагадують найпохмуріші диктатури", - МЗС Угорщини

Заяви українських політиків по Берегово "нагадують найпохмуріші диктатури", - МЗС Угорщини Фото: Петер Сійярто (flickr.com/mfa_lithuania)

За словами Сійярто, пропозиції щодо зміни етнічного складу Берегово "нагадують найпохмуріші диктатури"

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив про те, що пропозиції українських політиків, які стосуються зміни етнічного складу міста Берегове в Закарпатській області, "нагадують найпохмуріші диктатури". Про це передає РБК-Україна з посиланням на пресс-службу МЗС Угорщини.

За його словами, українські політики хочуть змінити етнічний склад прикордонного Берегово "і ще більше зменшити співвідношення проживають там угорців, розселивши в місті українців".

"Ті, хто приймає рішення в Україні говорять про пропозиції, які нагадують найпохмуріші диктатури, оскільки вони хочуть змінити етнічний образ Берегового і скоротити число угорців, що проживають там, заселивши місто українцями", - йдеться в повідомленні.

За словами Сійярто, найбільшим шоком для нього є те, що український уряд не засудить подібні пропозиції.

Нагадаємо, як заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, Угорщина почала діяти щодо України так, немов Закарпаття, її територія.

Зазначимо, що після інциденту з видачею угорських паспортів в Берегово, 4 жовтня Україна заявила угорського консула Ерно Кешкеню, що він повинен покинути територію України протягом наступних 72 годин. Також угорського дипломата оголосили персоною нон-грата. У відповідь Будапешт видворив українського консула.