ua en ru

Заяви Лещенка являються черговою маніпуляцією, - нардеп Мартиненко

Народний депутат України від фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко вважає звинувачення на його адресу з боку Сергія Лещенка маніпуляцією та складовою інформаційної війни. Про це йде мова у повідомленні прес-служби нардепа.

"Всі гучні заяви і "докази" Лещенка побудовані на маніпуляціях та використанні "жовтих" або проплачених газетних статей. Спочатку це була "жовта" чеська газета Pravo, пов'язана з російським фінансуванням. Ціль тієї публікації - прибрати чеського конкурента (компанію "Шкода") Росії по добудові в Україні енергоблоків на Хмельницькій АЕС. Росія давно саботує цю добудову (тобто посилення енергонезалежності України), і Лещенко розкручував тему в російських інтересах. Про це він звісно мовчав, але з пафосом повідомляв у стилі "тут чеська преса пише...", - йдеться у повідомленні.

За словами Мартиненка, зараз Лещенко маніпулює відповідями швейцарської прокуратури. "Всі намагання Лещенка очорнити мене і "Народний Фронт" - це інформаційне кілерство", - наголосив він.

Мартиненко вважає, що тут не можна виключати появи нових замовних статей у пресі.

"Подібні заяви Лещенка - складова великої дискредитаційної кампанії проти уряду і "Народного фронту", спікерами якої є не лише цей депутат, але й деякі корумповані чиновники, яких відсторонив уряд", - підкреслив Мартиненко.