ua en ru

Заяви Авакова як учасника виборів нагадують боротьбу з конкурентами, - політолог

Заява міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про затримання сина члена "Свободи" за підозрою у сутичках під Верховною Радою може виглядати як боротьба з політичними конкурентами. Про це заявив політолог Вадим Карасьов, коментуючи повідомлення голови МВС.

Як відомо, сьогодні в ході брифінгу Аваков заявив, що серед затриманих учасників протистоянь 14 жовтня - житель Житомира Віктор Захарчук, чий батько Олександр Захарчук є кандидатом в народні депутати по мажоритарному округу і членом ВО "Свобода" (пізніше стало відомо, що Захарчук є самовисуванцем, - Ред).

"З такого роду заявами, яке сьогодні зробив Арсен Аваков з приводу затримання сина члена "Свободи", треба бути обережніше. Міністр сам є учасником виборчого процесу, і тому будь-які атаки в бік конкретних політичних сил можуть сприйматися як ознака боротьби з конкурентами. Тим більше що до рішення суду звинувачувати когось у скоєному злочині - некоректно. В його промові прозвучала лише одна політична сила, при цьому про відповідальність за зіткнення тих організацій, чия участь у бійці під ВР було зафіксовано - наприклад, того ж "Братства" нічого не відомо", - сказав Карасьов.