ua en ru

Після заяв Онищенка влада посилила агресію проти фігурантів "газової справи", - адвокат

Після заяв Онищенка влада посилила агресію проти фігурантів "газової справи", - адвокат Фото: Олександр Онищенко

Компроматні заяви народного депутата Олександра Онищенка посилили агресію сторони обвинувачення щодо інших фігурантів газової справи, які перебувають зараз під вартою. Про це заявив адвокат Євген Шалига, який захищає інтереси Дмитра Кравченка.

"Упередженість до мого клієнта з боку судових органів зашкалює. Наприклад, суддя Бобровник Солом'янського райсуду столиці може собі дозволити розглядати справу Кравченка взагалі без представників захисту. Такого собі не дозволяли робити навіть сталінські суди в 30-ті роки", - заявив адвокат Шалига.

Він зазначив, що його клієнт Кравченко подав відповідну заяву в прокуратуру, але хід цій справі не дали. "Нас просто ігнорують, а у Солом'янському суді продовжує творитися беззаконня", - зазначає адвокат.

"Не реагує суддя і на будь-які логічні аргументи про те, що мого підзахисного можна з СІЗО перевести під домашній арешт. Наявність малолітніх дітей, хворої дружини і батьків, позитивна характеристика підозрюваного, який раніше не притягувався до суду – для них ніякого значення не мають, - додав Шалига.

Також адвокат заявив, що після появи перших компроматних записів Онищенка, термін продовження під вартою Кравченко "з численними порушеннями процесуальних норм був продовжений на 60 діб".

"Прокурори і судді роблять все можливе, щоб Кравченко якомога довше перебував у СІЗО. Незважаючи на те, що в порушення ст.221 КПК України, нам не надано для ознайомлення ніяких матеріалів кримінального провадження, не кажучи вже про будь-які докази інкримінованих йому злочинів, Кравченко продовжує залишатися під вартою", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, Дмитро Кравченко є одним з головних фігурантів "газової справи", який працював головним бухгалтером у ТОВ "Надра Геоцентр". Сума застави Кравченку складає 50 мільйонів гривень.