ua en ru

Після заяв Онищенка НАБУ "посилила тиск" на фігурантів газової справи, - адвокат

Після заяв Онищенка НАБУ "посилила тиск" на фігурантів газової справи, - адвокат Фото: Олександр Онищенко

Після заяв народного депутата втікача Олександра Онищенка інші фігуранти "газової справи", які перебувають в ув'язненні, почали відчувати підвищений пресинг. Про це заявив адвокат однієї із затриманих Мар'яни Гречанюк Кирило Легких.

"Я не можу прямо пов'язувати ці дві події, але однозначно, що після заяв Онищенка пресинг на мою підзахисну значно посилився", - зазначив адвокат.

Зокрема, Легких заявив, що НАБУ свідомо зірвала апеляційні слухання щодо перебування Гречанюк в СІЗО.

"Я пояснював судді, що, призначивши слухання на 5 грудня, ми ризикуємо тим, що НАБУ свідомо зірве цю апеляцію. Так і сталося. Детективи вручають моїй підзахисній документи на нове продовження терміну під вартою і вивозять з СІЗО. А в суді не можуть другий місяць заслухати апеляцію на попереднє продовження через те, що її вивезли в інше засідання. Прокурор також в апеляцію не з'явився", - зазначив Кирило Легких.

Крім того, адвокат додав, що з його підзахисною не проводиться жодних слідчих дій. "За два місяці до неї ні з прокуратури, ні з НАБУ взагалі ніхто не з'явився. Вона просто сидить в СІЗО. Простіше кажучи, її тримають під вартою не для забезпечення розслідування, а саме розслідування ведеться так, щоб вона просто сиділа в СІЗО. Це тоталітарна дикість з радянських часів", - заявляє Кирило Легких.

Зазначимо, Мар'яна Гречанюк була затримана в червні як представник "Нафтогаз Трейд" і "Газтранспроекта". За твердженнями детективів НАБУ, Гречанюк сприяла проведенню збуту газу на фіктивних аукціонах. При цьому захист всі звинувачення проти Гречанюк заперечує, вважаючи, що її підзахисну використовують в якості заручника в справі Онищенка. Розмір застави Гречанюк становить 200 млн гривень.