ua en ru

Заява про банкрутство Japan Airlines очікується 19 січня 2010 р.

Японська авіакомпанія Japan Airlines, що переживає кризу, як очікується, подасть заяву про банкрутство 19 січня 2010 р. Відразу ж вслід за цим за підтримки уряду буде розпочата реалізація плану з реструктуризації найбільшого в Азії авіаперевізника, передає Associated Press з посиланням на японську ділову пресу.

Боротьба Japan Airlines за виживання з невизначеним результатом продовжується вже декілька місяців, котирування акцій компанії пішли в круте піке і практично знецінилися на тлі спекуляцій про неминуче банкрутство. За підсумками сьогоднішніх торгів в Японії біржова вартість паперів Japan Airlines опустилася до нового абсолютного мінімуму в 5 ієн (0,06 дол.), і тепер вся компанія оцінюється лише в 150 млн дол. - менше, ніж ціна сучасного пасажирського авіалайнера.

Japan Airlines входить до міжнародного альянсу авіакомпаній Oneworld, проте може перейти в конкуруюче об'єднання SkyTeam, одним з учасників якого є російський "Аерофлот". Не дивлячись на колосальні проблеми Japan Airlines, американські авіакомпанії American Airlines і Delta Air Lines, що представляють відповідно Oneworld і SkyTeam, ведуть напружену боротьбу за партнерство з JAL, оскільки розраховують таким чином укріпити свої позиції на японському ринку, а також скористатися присутністю JAL на перспективних азіатських ринках авіаперевезень.