ua en ru

Заява про створення "Малоросії" суперечить цілям мінських угод, - ЄС

Заява про створення "Малоросії" суперечить цілям мінських угод, - ЄС Фото: Євросоюз (twitter/European Commission)

Євросоюз сподівається, що Росія чітко дистанціює себе від таких заяв

Заява ватажка самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка про створення "Малоросії" суперечить цілям мінських угод. Про це йдеться у коментарі речника Європейського союзу щодо заяви, передає представництво ЄС в Україні.

"Нещодавні заяви та провокативна риторика так званих лідерів окремих районів Донецької та Луганської областей, які українська влада тимчасово не контролює, суперечать цілям Мінських домовленостей. Європейський союз сподівається, що Росія чітко дистанціює себе від таких заяв чи дій. Вони порушують дух переговорів, в яких вона бере участь. ЄС також очікує, що Росія більш активно сприятиме завершенню цього конфлікту", - вказано у повідомленні.

Вказано, що ЄСповністю підтримує нинішні дипломатичні зусилля з повного виконання Мінських угод. Вони є основою для досягнення стійкого політичного вирішення конфлікту в східній України, яке гарантуватиме незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Туреччини вважають, що заява про створення проросійськими бойовиками "держави Малоросія" ускладнює шлях до врегулювання конфлікту в Україні.