ua en ru

Заводу на Київщині нараховано штраф у 47 млн гривень за крадіжку природного газу

Заводу на Київщині нараховано штраф у 47 млн гривень за крадіжку природного газу Фото: газ (kmu.gov.ua)

Фахівці "Київоблгазу" виявили недобросовісного споживача

Завод алюмінієвих виробів (м. Бровари, Київська область) втручанням в роботу лічильника занизив споживання газу в 9 разів. За несанкціоноване споживання природного газу підприємству доведеться сплатити штраф у розмірі 47 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Наприкінці листопада цього року працівниками метрологічної служби ПАТ "Київоблгаз" виявлено порушення у налаштуванні програмного забезпечення, вузла обліку газу одного з підприємств. В результаті, Завод алюмінієвих виробів (м. Бровари) занизив споживання газу в 9 разів.

До відповідного висновку дійшла уповноважена комісія, із розгляду актів про порушення вимог Кодексу газорозподільних систем. До її складу увійшли також представники заводу виробника вузла обліку газу, Держстандарту та споживача.

На обладнанні Заводу алюмінієвих виробів, виявлені пломби, що не відповідають заводському маркуванню та не мають відповідних елементів захисту. Про даний факт складено акт про порушення вимог Кодексу газорозподільних систем.

За результатами розгляду акту споживачу було донараховано обсяг фактично спожитого природного газу на суму близько 47 млн гривень.

ПАТ "Київоблгаз" застерігає від втручання у роботу вимірювальної техніки та попереджає про юридичну відповідальність за вказані дії.