ua en ru

Завершено будівництво нового терміналу аеропорту "Львів"

Завершено будівництво нового терміналу аеропорту "Львів". Сьогодні почнеться тестова експлуатація нового аеровокзалу, повідомляє прес-центр Конфедерації будівельників України. Із завершенням робіт з будівництва нового терміналу Міжнародного аеропорту "Львів", площею - 48 тис. кв. м, його пропускна спроможність складе близько 2 тис. чоловік.
На сьогоднішній день повністю завершені будівельні і внутрішні оздоблювальні роботи. Будівля аеровокзалу складається з двох різногабаритних об'ємів: основної пасажирсько-технологічної частини та комунікаційно-допоміжної галереї. У центральній частині будівлі терміналу на першому поверсі розмістяться зали очікування та реєстрації пасажирів та обробка багажу, а на другому і третьому поверхах розмістилися: митний, прикордонний контроль та контроль авіаційної безпеки. У галереї розташовані технічні та резервні приміщення, а також службові офіси. Передбачено 29 стійок реєстрації пасажирів, 18 стійок паспортного контролю, 9 пунктів контролю проходження на авіаційну безпеку. Система інформації про рейси на дисплеях - FIDS та обладнання системами BMS, ODB, CUTE, BHS. Реконструйований аеропорт розрахований на обслуговування суден класу А, В, С, а також класу D (типу Boeing-767). Йде монтаж систем технологічного зв'язку та радіофікації, закінчуються роботи в багажному відділенні та з благоустрою території.
Генпідрядником будівництва виступила Корпорація "Альтіс-Холдинг", яка, приступивши до робіт у кінці 2009 року, виконала будівництво інфраструктурного об'єкта за два роки.