ua en ru

Завершення будівництва першої черги Дністровської ГАЕС передбачається у 2015 р., - Ставицький

Завершення будівництва першої черги Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів з введенням в експлуатацію гідроагрегату №2 очікується у 2014 р. та гідроагрегату №3 у 2015 р.

Завершення будівництва першої черги Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів з введенням в експлуатацію гідроагрегату №2 очікується у 2014 р. та гідроагрегату №3 у 2015 р. Про це сьогодні, 13 липня 2013 р., під час робочого візиту до Чернівецької області заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький (на фото), передає прес-служба Міненерговугілля.

"Міністерство енергетики та вугільної промисловості України готове і надалі докладати максимальних зусиль для завершення будівництва станції та забезпечення фінансування в повному обсязі. Компанія "Укргідроенерго" зробить все можливе, аби виконати це завдання своєчасно, а Україна отримає додаткові потужності в енергетиці", - запевнив Ставицький.

За словами міністра, загальна потужність трьох гідроагрегатів Дністровської ГАЕС становитиме 972 МВт.

Крім того він зазначив, що вже отримано згоду урядової фінансово-кредитної ради про надання кредиту в обсязі 1,5 млрд. грн від державного "Ощадбанку" на фінансування будівництва.

"На засідання уряду 16 липня буде винесене відповідне питання для голосування, і воно знайде підтримку, так як цей проект рухає економіку України і входить до переліку Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр.", - заявив міністр.

Загалом графіки будівництва Дністровської ГАЕС виконуються вчасно, а незначне відставання по виконанню робіт буде виправлене до кінця літа.

"Наступне засідання штабу ми проведемо у другій декаді вересня, де ще раз проконтролюємо виконання графіку робіт, щоб упевнитись в тому, що в кінці 2013 р. ми матимемо готовим до роботи другий гідроагрегат станції", - наголосив Ставицький.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що добудова першої черги Дністровської ГАЕС буде завершена до кінця 2013 р.