ua en ru

Завал на шахті "Комсомолець Донбасу", де заблоковані два гірника, планують розчистити до 8 січня

У "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", де 3 січня стався спонтанний викид метану без спалаху, в ході пошуково-рятувальної операції залишилося зачистити 14 метрів завалу загальною протяжністю до 56 м. За поточними оцінками, в даних умовах повну розчищення завалу планується виконати до 8 січня, передає прес-служба ДТЕК.

Станом на 14:00 рятувальники продовжують пошуки двох гірників - машиніста Геннадія Шевченка, 1970 р.н., а також помічника начальника прохідницької дільниці № 6 Романа Процика, 1980 р.н.

Аварійно-рятувальні роботи проводяться силами трьох відділень воєнізованої гірничорятувальної служби та 20-ма співробітниками шахти.

Робота гірничорятувальників ускладнена деформацією арочних кріплень в результаті викиду, а також необхідністю додаткової дегазації аварійної ділянки.

"Рятувальники роблять все можливе, щоб дістатися до постраждалих гірників раніше зазначеного терміну. За даними штабу ліквідації аварії, умови для безпечних робіт на аварійній ділянці забезпечені", - повідомили в компанії.

Комісія зі спецрозслідування поки не виносить висновків про причини виникнення аварії до завершення вивчення всіх обставин інциденту.

Нагадаємо, в 5:08 ранку 3 січня на підприємстві "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" (м. Кіровське, Донецька область) на горизонті 810 метрів стався спонтанний викид метану без спалаху. На аварійній ділянці працювали чотири особи. Один з них за допомогою саморятувальника зміг самостійно вийти із зони аварії. У результаті пошуково-рятувальних робіт 3 січня знайдено тіло одного загиблого гірника. Доля двох шахтарів невідома. Діє штаб з ліквідації аварії.

За попередніми даними, завдяки оснащенню шахти сучасним обладнанням при викиді метану 3 січня спрацював автоматичний захист зняття напруги на аварійній ділянці, що дозволило уникнути вибуху.

Читайте також: Працівник заводу "Арсенал" загинув в результаті падіння в шахту ліфта