ua en ru

Затягування прийняття законів по ринку е/е та НКРЕ гальмує приватизацію обленерго, - ФДМ

Затягування прийняття законів по ринку е/е та НКРЕ гальмує приватизацію обленерго, - ФДМ Фото: Білоус прокоментував ситуацію навколо приватизації обленерго

Харківобленерго і Хмельницькобленерго можуть бути виставлені на приватизацію "хоч завтра"

Затягування прийняття законів по ринку електроенергії та Національної комісії регулювання енергетики гальмує приватизацію обленерго. Про це сьогодні журналістам повідомив голова Фонду державного майна Ігор Білоус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми обленерго все підготували, а законів немає. Де закон про електроенергії, закон про НКРЕ, RAB-регулювання... Ми конкурси можемо хоч завтра оголосити, але тоді виходить, що ми порушили суспільний договір з інвесторами, ми декларували, що у нас все буде прозоро, ми провели підготовку облов, все готово, а закону нема, RAB-тарифу немає, НКРЕ закону теж немає", - сказав він.

При цьому Білоус запевнив, що Харківобленерго і Хмельницькобленерго можуть бути виставлені на приватизацію "хоч завтра".

Голова Фонду підкреслив, що деякі іноземні інвестори можуть відмовлятися від приватизації через непрозорість ринку, ситуацію на якому може врегулювати прийняття парламентом згаданих законопроектів.

Білоус також зазначив, що ціновий діапазон обласних енергогенеруючих компаній, за оцінками Фонду, коливається від 8-12 млн доларів (Тернопільобленерго) до 60 млн доларів (Харківобленерго).

Разом з тим, глава ФДМ висловив думку, що інвестору не важливо, хто в даний час займає посаду керівника в кожному з обленерго, оскільки після приватизації це питання буде переглядатися вже новим власником.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФДМ аносировал конкурс на посаду директорів 5 обленерго.