ua en ru

Забудовники вносять ряд пропозицій в будівельній сфері

Конфедерація будівельників України (КСУ) плідно співпрацює з Адміністрацією Президента щодо спрощення процедури землевідведення, приєднання до електричних, газових та інших мереж, а також продовження дерегуляції у будівництві.

Конфедерація будівельників України (КСУ) плідно співпрацює з Адміністрацією Президента щодо спрощення процедури землевідведення, приєднання до електричних, газових та інших мереж, а також продовження дерегуляції у будівництві.

Про це "Світу Квартир" повідомила прес-служба компанії. Ключові напрямки співробітництва:

1. Спрощення процедур та скорочення строків набуття права на землю. Надання можливості переуступки права оренди частини земельної ділянки.

2. Спрощення приєднання до електричних, газових та інших мереж (встановлення стандартної ціни до точки приєднання мереж для кожного населеного пункту).

3. Продовження дерегуляції в будівництві:

  • Встановити виключний перелік підстав, що дають право на скасування декларацій про початок виконання будівельних робіт.
  • Спрощення механізму прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів (рішення про повернення декларації/відмову у видачі сертифіката може бути оскаржено в суді).
  • Встановити виключний перелік підстав для повернення декларації/відмови у видачі сертифіката.
  • Скасувати обов'язок замовника інформувати місцеві органи влади про початок користування правами, які надано дозвільними документами.

4. Розробка та затвердження містобудівної документації (зонінгу, детальних планів територій).

5. Удосконалення законодавства про реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень:

  • Впровадити державну реєстрацію майнових прав (прав вимоги) на нерухоме майно (об'єкт будівництва та/або об'єкті інвестування) на стадії отримання дозвільних документів і надалі.
  • Розширити коло осіб, що мають право реєструвати права на нерухоме майно - так звані авторизовані особи: нотаріуси, ріелторські компанії, банківські установи (тільки в межах обтяження (іпотеки) на нерухоме майно).

6. Реконструкція кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду.

7. Боротьба з недобудовами і запобігання появи нових.

Члени Конфедерації можуть подати у Виконавчу дирекцію КСУ свої пропозиції та зауваження щодо роботи за вищезазначеними напрямами вдосконалення законодавства.