ua en ru

Забудовники відмовляються від масштабних проектів

Українські будівельні компанії будуть реалізовувати мінімум проектів, що передбачають комплексну забудову та зведення багатосекційних житлових об'єктів. Значна частка учасників ринку можуть перейти на односекційні будівлі, що дозволить при мінімальних інвестиціях як можна швидше розпродати майбутній об'єкт.

Українські будівельні компанії будуть реалізовувати мінімум проектів, що передбачають комплексну забудову та зведення багатосекційних житлових об'єктів. Значна частка учасників ринку можуть перейти на односекційні будівлі, що дозволить при мінімальних інвестиціях як можна швидше розпродати майбутній об'єкт. Про це говорить керівник відділу продажів ЖК «Park Stone» Дмитро Шостя.

За словами експерта, до таких змін у стратегіях компаній приводять затяжні кризові явища не тільки на ринку нерухомості, але і в цілому в економіці. При цьому ключовим чинником, який підштовхує забудовників до відмови від великих проектів є невизначеність фінансової та регуляторної політики держави.

«Сьогодні забудовник шукає, де дешево побудувати, а не як дорого продати. Звичайно, існуючі багатосекційні проекти, в більшості випадків будуть завершені. Обсяги коштів, вкладених в інженерію для всього комплексу, як правило, складають десятки мільйонів гривень і не окупаються тільки з продажів при будівництві. Але нових «комплексів» будуть вже одиниці», - зазначає експерт.
Раніше повідомлялося, що забудовники будуть «дарувати» частина квартир на потреби міста.
Джерело:ІАП «Столична нерухомість»

Забудовники відмовляються від масштабних проектів