ua en ru

По забудові на Осокорках має бути прийнято зважене правове рішення, - Котвицький

Київрада має прийняти виважене правове рішення щодо будівництва на майданчику біля станції метро "Осокорки". Про це, виступаючи сьогодні на сесії Київради, заявив депутат Сергій Котвицький.

За словами Котвицького, зважене правове рішення по об'єкту повинно бути прийняте у відповідності до чинногозаконодавства України. "Воно повинно стати прикладом вирішення питання звичайного жителя і сумлінного інвестора-забудовника, який отримав пакет належним чином оформлених документів", - сказав депутат.

"Я впевнений в тому, що наше місто буде мати звання європейської столиці, в який верховенство права - не пусті балачки. Тому що керівник нашого міста - це людина з європейськими поглядами та цінностями", - зазначив він.

За його словами, документи ТОВ "Скай-Буд ЛТД" на будівництво ТЦ на зазначеній ділянці були оформлені при трьох різних владах. "Рішення про надання в оренду земельної ділянки - при Черновецькому, підписання договорів оренди - при Попові, містобудівна документація та дозвільна документація була погоджена і отримана при Кличкові", - зазначив Котвицький.

"Якщо сьогодні Київрада займе позицію однієї зі сторін конфлікту, то це тільки буде провокувати його продовження. Отже, потрібно шукати компроміс, який захистить інтереси киян і бізнесу", - додав депутат.

"Можливо, це рішення стане історичним і зможе об'єднати суспільство і створить в нашому місті нормальний інвестиційний клімат, вирішить питання залучення коштів і буде спонукати нас, народних обранців, відпрацювати таку нормативну базу документів, які будуть захищати інвестора і дозволяти йому рухатися в напрямку потреб громади", - резюмував депутат.

Нагадаємо, 19 травня в Дарницькому районі Києва біля станції метро "Осокорки" сталася бійка між протестувальниками проти незаконного будівництва, міліцією та охороною будмайданчика.