ua en ru

Захисники Оксани Макар бояться, що судовий процес буде закритим

Захисники спаленої живцем і померлої згодом у лікарні Оксани Макар бояться, що судовий процес буде закритим, повідомляє радіо "Свобода".

"Ми як представники інтересів Макар, дуже боїмося, бо бачимо, яка іде підготовка до попереднього засідання, що примусило владу звернути увагу на вбивць, яких спочатку відпустила міліція. Ми вважаємо, що це має бути відкритий процес", - наголосив депутат Верховної Ради Микола Катеринчук.

Попереднє судове засідання у справі Оксани Макар відбудеться 24 травня в Миколаєві.

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня ц. р. в Донецькому опіковому центрі. Дівчина з 16 березня перебувала в Донецькому опіковому центрі, де їй зробили кілька операцій, у тому числі ампутували руку. Проте травми, отримані в ніч на 10 березня після згвалтування і спроби спалити живцем трьома молодими людьми, виявилися несумісними з життям.

Оксану Макар знайшли 10 березня ц. р. в Миколаєві недалеко від будмайданчика у важкому стані - тіло дівчини було обвуглене, але вона могла спілкуватися з міліціонерами та лікарями.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство дівчини 1993 року народження. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двоє з них були відпущені правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести в Миколаєві і великий суспільний резонанс по всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.