ua en ru

Захист Тимошенко сумнівається, що екс-прем'єр візьме участь у засіданні суду 11 лютого

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк сумнівається, що екс-прем'єр візьме участь у засіданні суду 11 лютого.

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк сумнівається, що екс-прем'єр візьме участь у засіданні суду 11 лютого. Про це Плахотнюк повідомив РБК-Україна.

"Що стосується присутності Юлії Володимирівни, то, швидше за все, її не буде. Але це від нас не залежить. У тому, що її не буде, я впевнений на 90%", - зазначив адвокат.
За його словами, рішення про те, що засідання буде проходити в приміщенні суду, а не в лікарняній палаті, де лежить Тимошенко, суд змінив за півгодини.

"Спочатку захисту повідомили про те, що воно (засідання) відбудеться в лікарні. Більше того, навіть сьогодні вранці я ще отримав визначення, я спеціально поїхав в суд і отримав ухвалу про те, що воно відбуватиметься в лікарні, а потім через півгодини суд змінив своє рішення", - розповів Плахотнюк.

Нагадаємо, 11 лютого о 10:30 в приміщенні Комінтернівського районного суду Харкова відбудеться судове засідання за скаргою Тимошенко і її захисту на відмову комісії Державної пенітенціарної служби пом'якшити умови її перебування в Качанівській виправній колонії у зв'язку з від'їздом третини строку покарання.
Тимошенко перебуває в ув'язненні з 5 серпня 2011 р. Вона засуджена до 7 років ув'язнення за перевищення влади при підписанні в 2009 році газового договору з Росією. З травня 2012 року